Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cd&v Westerlo : 'Allemaal kandidaatburgemeester'

Exact 5 weken voor de gemeenteraadsverkiezingen stelde cd&v Westerlo haar kandidatenlijst voor. Drie maanden geleden maakte de partij bekend dat Tinne Wuyts de lijst zal trekken en dat burgemeester Guy Van Hirtum lijstduwer wordt.

“We zijn de voorbije weken en maanden op zoek gegaan naar sterke kandidaten uit alle dorpen van onze gemeente, om zo tot een evenwichtige lijst te komen. We durven stellen dat we daarin geslaagd zijn: onze lijst bestaat uit 14 vrouwen en 15 mannen, 12 nieuwkomers, en elke leeftijdscategorie én elk deeldorp is goed vertegenwoordigd.”, vertelt communicatieverantwoordelijke Jef Janssens. “Bij de samenstelling van onze lijst proberen we steeds om kansen te geven aan nieuwe en jonge kandidaten, en uit elk dorp ook een kandidaat in de top 7 te plaatsen.”

 

Lijsttrekker is schepen Tinne Wuyts (Tongerlo), gevolgd door schepen Filip Verrezen (Oevel) op plaats 2. De 26-jarige Julie Heylen (Voortkapel) is terug te vinden op plaats 3. Schepenen Kristof Welters (Heultje) en Kelly Verboven (Oosterwijk) vervolledigen de top 5.

Daarna volgen Evelien Belmans (Westerlo-centrum), lid van het BCSD, en nieuwkomer Roland Daems (Zoerle-Parwijs). Ook de nieuwe jonge kandidaten Lynn De Wever (Heultje) en Daan Holemans (Tongerlo) staan in de linkse kolom. Zij worden gevolgd door een nieuwe en ervaren kandidaat van hun dorp, respectievelijk Raf Ceuppens en Harry Plettinx, en Els Vangheel en Harri Verbraecken. Lijstduwer van de linkse kolom is de nieuwe kandidaat Tom Verachtert (Oosterwijk).

Hij wordt voorafgegaan door zijn dorpsgenote en lid van het BCSD, Ann Van Gelder. De rechtse kolom wordt getrokken door schepenen Clyde Tai-Apin (Zoerle-Parwijs) en Paul Helsen (Voortkapel), die ook voorzitter van het BCSD is. Daaronder staan de Kapelse gemeenteraadsleden Winny Van Calster en Wim Dams; en de voorzitter van de Westelse sportraad Isabelle Peeters, en nieuwe kandidate Kim Riské, beiden uit Zoerle-Parwijs.

 

De Oevelse gemeenteraadsleden Marleen Nevelsteen en Hans Van Lommel worden vergezeld door 2 nieuwe vrouwelijke kandidaten uit hun uit hun dorp: Gitte Hollands en Baci Lauwers. Voorzitter van de gemeenteraad Maurice Van Hemelen staat op de voorlaatste plaats en wordt voorafgegaan door 2 nieuwe kandidaten uit zijn dorp Westerlo-centrum: Jurgen Verheyen en Lies Van Kerckhoven. Lijstduwer is burgemeester Guy Van Hirtum (Tongerlo). Tevreden inwoners “Onze gemeente scoorde de afgelopen jaren telkens zeer hoog in verschillende tevredenheidsonderzoeken.”, vult lijsttrekker Tinne Wuyts aan.

“Deze uitstekende resultaten bevestigen dat onze inwoners zeer graag in hun dorp en gemeente wonen, erg tevreden zijn over hun gemeente en er zich veilig voelen, een groot vertrouwen hebben in hun gemeentebestuur, en enorm fier zijn op hun groene gemeente. We hebben de voorbije jaren in elk dorp dan ook extra ingezet op verbindende activiteiten. Daarom blijft onze slogan: ‘Sterke dorpen, warme gemeente!’. Geen enkele andere slogan weerspiegelt immers beter waarvoor Westerlo staat: zeven sterke dorpen die elk met hun rijk verenigingsleven en eigenheid samen een warme gemeente vormen!”

Verkiezingsprogramma in aantocht

“Ons verkiezingsprogramma is ondertussen ook klaar.”, besluit Jef Janssens. “Dit programma presenteren we in de loop van deze maand. Wij hebben de ambitie om met de steun van onze inwoners de grootste partij te blijven en willen Westerlo graag verder besturen onder leiding van een cd&v-burgemeester!” Wie is kandidaat-burgemeester? Het feit dat Tinne Wuyts en niet Guy Van Hirtum de cd&v-lijst trekt, betekent voor alle duidelijkheid niet noodzakelijk dat Westerlo eind dit jaar een nieuwe burgemeester krijgt.

“Een decreet van 2021 bepaalt immers dat voortaan de kandidaat met de meeste voorkeurstemmen van de grootste partij in de meerderheid automatisch als burgemeester verkozen wordt. In die zin zijn onze 29 kandidaten eigenlijk allemaal kandidaatburgemeester”, verduidelijkt burgemeester Guy van Hirtum.

“Het klinkt misschien als een cliché maar uiteindelijk heeft de Westelse kiezer het laatste woord. Wat het burgemeesterschap betreft zelfs meer dan ooit. We garanderen dat Cd&v Westerlo het resultaat van de verkiezingen zal respecteren en dat de kandidaat met de meeste voorkeurstemmen ook effectief burgemeester wordt.”

Deel dit artikel